H&H has won awards for two of its latest projects.

News | 24 October 2018

H&H has won awards for two of its latest projects. The first is for the new Four Seasons Hotel at Dubai International Financial Centre (DIFC) which is part of the larger Gate Village complex, a mixed-use development that forms the social heart of the Financial District of Dubai. The hotel building was an existing structure and has been converted from residential to commercial use.

The brief was to create a 106-suite five-star boutique hotel which would meet the hotel’s image and brand offering. It also had to integrate harmoniously into the DIFC master plan and urban massing. Catering predominantly for business and city travellers, the Four Seasons Hotel DIFC is characterised by a residential style with calming tones throughout from its lobby right up to the rooftop. It is laid out on eight levels, with the sixth floor housing a spa, panoramic swimming pool and Juice Bar while the trendy Skyline Bar is above on floor seven. The hotel uses every corner of space to contain bespoke details and quirky design touches with restaurants, bars and lounges that offer a sense of intimacy and exclusivity. Art then becomes a fundamental link throughout the guestrooms and corridors. The result is a triumph of colour, art and design in which everything is made to measure, enhanced by panoramic views of a city that has made ‘luxury’ part of the national scenery.

Galleria Barsha is a boutique shopping mall with a total 5,392m² of built area over two levels. It includes primarily retail and food and beverage outlets as well as an outdoor cinema rooftop component, spas, medical clinics, a traditional souq and basement parking. As the second of its kind to be opened in Dubai, the owner is aiming to launch the brand internationally. Each Galleria looks different but has key common characteristics, architecturally, operationally and experience wise. The aim of the development is to create a landmark retail centre building that will stand out from its competitors. Designed by Dutch architects, OMA, Galleria Barsha is therefore composed of different elements that characterise the building as a whole.

Its perforated roof, the pavilion at the centre of the plaza and the plaza itself recreate an outdoor environment which enables the business to operate all year round. A green wall feature also enhances the user experience at the outdoor cinema on the rooftop. Rich materials have been incorporated for the interior finishes such as travertine, white granite and walnut timber. Galleria Barsha’s façade veers away from the anonymous façade typically seen in shopping malls. Instead it is light, pleasant and playful but above all, elegant. The overall design concept blends in seamlessly with its surrounding environment so as not to create disturbance to the low-rise buildings of the residential neighbourhood. Equally, the design has the architectural gravitas to make it stand out and be recognised in front of an international audience.

Galleria Barsha